Forum Forum Chrząstawy Strona Główna Forum Chrząstawy

 
 POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Internet w Chrząstawie Wielkiej
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Chrząstawy Strona Główna -> Chrząstawa
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marcel
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 07 Lut 2012
Posty: 146

PostWysłany: Wto Sie 12, 2014 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podbijam temat.
Zastanawiam się nad szywnym łączem z Tepsy.
Czy ktoś korzysta i moze potwierdzić , że dają tyle ile obiecują ?
Interesuje mnie oferta na 10 mega
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama






Wysłany: Wto Sie 12, 2014 14:03    Temat postu:

Powrót do góry
Konuz
nowicjusz
nowicjusz


Dołączył: 05 Paź 2013
Posty: 9

PostWysłany: Wto Sie 12, 2014 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam LTE z plusa od paru miesięcy i Wielkiej nie ma problemu z zasięgiem. Teraz jeszcze LTE jest chyba nielimitowany (na zasadzie, ze po wykorzystaniu pakietu predkosc spada do 10Mb/s a nie 32kb/s jak wczesniej, czyli praktycznie nie odczuwa sie zmniejszenia predkosci, bo to i tak jest 2x szybciej niz oferuja lokalni Wink)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ZNAJOMY
początkujący
początkujący


Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 12

PostWysłany: Wto Sie 19, 2014 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Net od Polsatu chodzi na nadajnikach Plusa zdaje sie że to to samo:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Mateusz



Dołączył: 08 Cze 2014
Posty: 2

PostWysłany: Czw Wrz 11, 2014 21:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Mam pytania dotyczące internetu LTE z Cyfrowego Polsatu. Czy ktoś z was korzysta z niego obecnie na terenie Wojnowic lub Czernicy?
Jaka jest jakość usługi,zasięg, jaki osiągacie transfer na www.speedtest.pl , czy połączenie jest stałe i się nie zrywa?
Czy modemy z CP są wystarczające itp.
Czy warto zmienić neostradę na LTE z CP?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
pros
początkujący
początkujący


Dołączył: 28 Lis 2008
Posty: 23

PostWysłany: Nie Paź 05, 2014 15:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na tę chwile oferta cyfrowego polsatu jest nieatrakcyjna ponieważ nie ma zasięgu lte. Tylko w zasięgu lte internet nie jest limitowany. Na dzień dzisiejszy możemy liczyć na hspa+ do około 10mb/s z pakietem do 30Gb. Po wykorzystaniu praktycznie nie ma interentu. Światełkiem w tunelu jest to iż na btsearch.pl widnieje informacja,że UKE dał zgodę na nadajnik lte w Czernicy, zatem już niedługo...http://beta.btsearch.pl/?dataSource=ukelocations&network=26001%2C26017%2C26016&standards=lte&bands=&center=51.048738%2C17.244937&zoom=15
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Trociu
Stały bywalec
Stały bywalec


Dołączył: 05 Wrz 2008
Posty: 429
Skąd: Chrząstawa Wielka

PostWysłany: Pon Lis 17, 2014 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale ta sama wyszukiwarka pokazuje nadajnik LTEw Ch. na Młyńskiej...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dominman



Dołączył: 10 Sie 2015
Posty: 1

PostWysłany: Pon Sie 10, 2015 00:54    Temat postu: LTE w Play dla Chrząstawy Małej Odpowiedz z cytatem

Gdyby ktoś się zastanawiał, Play ma tutaj zasięg (siła sygnału 54% wg routera) pod samym lasem prawie. 69 zł bez limitu z modemem i jakimiś rabatami. Rzecz jasna nie zawsze jest to super prędkość, ale oscyluje od 2 do 25 Mbit, przy czym średnio poniżej 10 nie schodzi. Nazywa sie to formula lte 4g unlimited czy jakoś tak. Virgin też ma zasięg - chyba korzystają z sieci play.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gość






PostWysłany: Nie Lip 03, 2016 00:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak na razie to po BSA internet jest tragiczny... Ostatnimi czasy w ogóle nie można się połączyć. W pracy tak jak teraz korzystam z służbowego wi-fi,natomiast w domu porażka. Orange i ich łącza to jakaś pomyłka.
Powrót do góry
natek



Dołączył: 11 Lip 2016
Posty: 1

PostWysłany: Pon Lip 11, 2016 20:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm a czy ktoś kto ma internet od tych naszych dostawców korzysta może z vpn? łącze się przez publiczne wifi w trakcie pracy często no i zastanawiam się jak u nas się sprawdzi bo chce likwidować internet mobilny
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama






Wysłany: Pon Lip 11, 2016 20:46    Temat postu:

Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum Chrząstawy Strona Główna -> Chrząstawa Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Forum Chrząstawy  

To forum działa w systemie phorum.pl
Masz pomysł na forum? Załóż forum za darmo!
Forum narusza regulamin? Powiadom nas o tym!
Powered by Active24, phpBB © phpBB Group